Olie, vloeibaar goud

Geschreven door Marlies Volkmann. Gepost in Recepten - artikelen

Olie, vloeibaar goud De meeste oliesoorten die wij in de keuken gebruiken zijn plantaardig. De olie wordt gewonnen uit olierijke zaden en vruchten zoals olijven, noten, raapzaad of zonnebloempitten.
Vroeger gebeurde dat met de hand door de zogenaamde olieslager of in oliemolens waar de zaden tussen zware molenstenen werden vermalen. Tegenwoordig wordt olie machinaal geperst of gecentrifugeerd uit de zaden en vruchten. Om onzuiverheden uit de ruwe olie te verwijderen, wordt de ruwe olie vervolgens nog machinaal gezuiverd en gefilterd. Hierdoor wordt de olie ook lang houdbaar.

Voordelen van Munt

Geschreven door Kristof Vervliet. Gepost in Recepten - artikelen

Voordelen van muntMunt is een kruid met opmerkelijke geneeskrachtige eigenschappen. De markt is vol met producten zoals tandpasta, kauwgom, mond- en adem verfrissers, snoepjes en inhalers, etc. die zijn gebaseerd op munt. De meesten van ons zijn vertrouwd met het verfrissend effect ervan, maar munt heeft veel meer te bieden dan dat.