Zomerse dorstlesser - fruitwater met kruiden

Geschreven door Meike Prollius. Gepost in Recepten - artikelen

Fruitwater met kruidenIedereen kent het belang van drinken. Ons lichaam heeft dagelijks minimaal 1,5 liter vocht nodig en dat is bij fysieke inspanning en bij hoge temperaturen nog meer. De verleiding om naar ongezonde frisdranken en fruitsappen te grijpen is groot. Water is de beste en gezondste dorstlesser die we maar tot ons kunnen nemen en een glaasje water met ijs kan best lekker zijn op een warme zomerdag. Maar om die 1,5 liter water naar binnen te krijgen kan voor velen een uitdaging zijn. Water is immers smaakloos en veelvuldig drinken ervan wordt gauw als ‘saai’ervaren. Water met een smaakje is dan de oplossing. Dit kun je heel gemakkelijk zelf maken door kruiden en fruit te mengen met water. Heerlijk verfrissend en bovendien caloriearm. Daarnaast ziet het er ook nog eens erg feestelijk uit.

Groene en paarse asperges

Geschreven door Meike Prollius. Gepost in Recepten - artikelen

Groene aspergesGroen, paars, of toch liever wit? 97 % van alle asperges die in Nederland worden verkocht en geproduceerd zijn wit. De overige 3% zijn groene asperges. Dit zijn ook scheuten van dezelfde aspergeplant, met het verschil dat deze boven de grond groeien en langer aan de wortel blijven zitten dan de witte scheuten. Door het zonlicht en het fotosynthese proces verkleuren ze van wit naar groen. De groene asperge is krachtiger van smaak dan de witte asperge en bevat ook nog eens twee keer zoveel vitamine C.

Asperges - Het witte goud

Geschreven door Meike Prollius. Gepost in Recepten - artikelen

AspergesIeder jaar weer kijken wij vol verwachting uit naar het moment dat deze gezonde lekkernij weer te verkrijgen is. Van april tot en met juni is het aspergeseizoen. 24 juni is de laatste oogstdag van deze overheerlijke wortelgroente. We kunnen dus nog een maand lang van het’ witte goud’ genieten. En hoe! Asperges zijn erg smakelijk en bijzonder gezond.

De aspergeplant is een meerjarige plant die wel 10 jaar mee kan gaan. De asperge die geteeld wordt als groente is de jonge scheut van de plant. De witte asperge ziet in tegenstelling tot de groene asperge geen daglicht en wordt geheel onder de grond geteeld. Asperges laten zich uitstekend combineren met eieren, garnalen, kip en niet te vergeten; aardappels.