Groente van de maand – Rabarber

Geschreven door Meike Prollius. Gepost in Recepten - artikelen

rabarberWie heeft er als kind niet gesmuld van rauwe rabarberstengels die je in een suikerpotje dipte? Van april tot en met juni is het rabarber oogsttijd. Tijd om deze friszure groente eens onder de loep te nemen en toe te voegen aan heerlijke voorjaarsrecepten.

Kurkuma, een culinair medicijn

Geschreven door Meike Prollius. Gepost in Recepten - artikelen

KurkumaKurkuma, ook wel koenjit genoemd, wordt gewonnen uit de geelwortel (Curcuma Longa). Het kruid heeft een milde bittere smaak en wordt in eerste instantie gebruikt om kleur en smaak te geven aan rijst en andere Aziatische gerechten, maar ook bijvoorbeeld aan mosterd. Het is erg geliefd in de Indiase keuken en is het hoofdingrediënt van kerriepoeder. Kurkuma is erg lekker in groente- en visgerechten en het hoofdbestanddeel van curry’s en kerriegerechten. Ook in marinades voor vlees en vis is kurkuma een heerlijke toevoeging.

Ei-weetjes

Geschreven door Meike Prollius. Gepost in Recepten - artikelen

EierenPasen is net geweest. Voor je gevoel heb je veel te veel eieren gegeten. De grote vraag is altijd, is eieren eten nou gezond of niet? Hoe zat het nou met het cholesterol? Jarenlang werden eieren in verband gebracht met te hoge cholesterolwaarden. Wat voor soort eieren zijn er allemaal en welke eieren zijn nou het meest diervriendelijk? Deze kleine ovale eiwitbommetjes roepen veel vragen op.